Menu

Teamdag 2 Co-creatief samenwerken voor succesvolle vernieuwing.

Educatief, interactief en inspirerend!

Module 1  – 1.5 uur

Samenwerken op basis van waarden

Waar sta je voor en waarin laat je dat zien?

Bijvoorbeeld: professionaliteit, plezier, ontwikkeling, verantwoordelijkheid, vriendelijkheid, veerkracht?

Wat ga je doen?

  • Een persoonlijke en team Top 3 samenstellen
  • Waarden in beeld brengen; welke richtingaanwijzers levert dit op voor goede samenwerking in de praktijk
  • De motiverende kracht van waarden ervaren; wat ga je samen waarmaken? Jullie leggen dit vast in een filmpje op je mobiel!

Module 2  – 2.5 uur

Serious game: ‘Succesvol co-creatief samenwerken in verandering en innovatie’

Met het co-creatiespel laat je het co-creatie-wiel draaien. Je brengt hierdoor je team in beweging en ontdekt hoe je met de succesfactoren van co-creatief werken innovatief teamwork kunt versterken. 

Deze werkwijze is interessant voor:

  • Teams in verandering, bijvoorbeeld teams die door een fusie gaan samenwerken of in samenstelling veranderen.
  • Innovatieve teams in of tussen organisaties die nieuwe vormen van dienstverlening ontwikkelen of nieuwe producten maken. Of het nu gaat om nieuwe vormen van zorgverlening of het ontwikkelen van een nieuwe veganistische lijn als vleesvervangers.
  • Samenwerkingsverbanden met diverse organisaties en/of inwoners die tot nieuwe of effectievere manieren van werken willen komen. Zoals een innovatief team voor het ontwikkelen van een nieuwe leergang in het onderwijs of een groep inwoners die met de gemeente energie-experts duurzaamheidsmaatregelen in de wijk realiseert.

Je gaat op basis van cases en voorbeelden uit je werk de dimensies Constructie, Relatie, Expertise en Actie (CREA) verkennen. Bij elke dimensie horen kaartjes met vragen. Deze vragen geven inzicht in hoe het proces kan worden verbeterd en op welk gebied nog kansen liggen. Het spel levert verrassende ideeën op, die je meteen in praktijk kunt brengen.

Module 3  – 1.5 uur

Feedback geven en ontvangen 

Feedback geven is een investering in plezierige en effectieve samenwerking in je team waar je op voort kan bouwen! Hoe vaak geef je elkaar eigenlijk feedback waarmee je elkaar stimuleert en inzicht geeft?

In de dagelijkse hectiek worden complimenten vaak even tussendoor gegeven en kritiek er ineens uitgeflapt, ook al weet je dat dit niet de beste manier is. In een werkoverleg is er niet altijd ruimte om stil te staan bij hoe mensen te werk gaan en wat dat doet in de samenwerking.

Je leert op een constructieve manier feedback te geven en te ontvangen. Met de nodige luchtigheid en speelsheid in de oefeningen kom je uit de groef van waar je in de samenwerking in vastdraait. En ontdek je hoe je er een draai aan kan geven die wél werkt.

Meer informatie of aanmelden

Heb je interesse voor een teamdag of workshop voor jullie team? Of heb je nog vragen? Bel of mail me gerust.
T 0624271105

Zie ook: