Menu

Win-win teamplan maken over effectief hybride werken

Teamplan effectief hybride werken

++ motivatie, ++ samenwerkingsrelaties ++ communicatie ++ effectiviteit en werkresultaten

Wil je als teamleider voorkomen dat medewerkers balen van opgelegde regelingen over percentages thuis werken en op locatie?

Wil je zorgen dat ze niet afhaken door vormen van online overleg en ontmoeting waarin ze niet tot hun recht komen?

Wil je liever samen een plan maken dan te wachten tot een aantal mensen teleurgesteld en gedemotiveerd raakt omdat ze zich minder gezien en gehoord voelen?


Uitspraken die ik hoor:

  • “Ik zou liever meer op locatie werken want we spreken elkaar online minder aan op wat niet zo goed loopt.”
  • “Ik wou dat ik bepaalde klussen voor het werk voortaan thuis zou kunnen doen.”
  • Volgens mij verliezen we veel tijd door live online meetings te organiseren voor inhoudelijk werk. We kunnen dit volgens mij beter asynchroon doen door samen documenten te bewerken in the cloud, op onze eigen tijd.”
  •  ”Waar houden mijn collega’s zich allemaal mee bezig?” Ik werk hier al een tijdje maar ik merk dat ik hier nog steeds geen goed beeld van heb, nu we elkaar vooral online zien.”
  • “Ik vind het thuis erg onrustig met mijn partner die thuis werkt en kinderen die ook tussen de middag thuis zijn, voor mij is werken op locatie een ‘uitje’ waar ik veel voldoening uithaal.”

Boek dan een workshop van 1 dagdeel bij Krokuscreatie waarin je met de medewerkers tot een gezamenlijk plan komt.  + voorbereidend gesprek met jou als teamleider online of op locatie

Met inzet van tools van gelijkwaardige gespreksvoering en besluitvorming, creatief denken en co-creatieve samenwerking.

Het leren van gelijkwaardige gespreksvoering waarbij je er samen uitkomt met gedragen besluiten is een zeer waardevolle skill voor een team. Je krijgt meer oog voor elkaars kwaliteiten om effectief samen te werken. Daarnaast bevordert het prettige werkrelaties en creatieve ideeën voor innovatief werken en cocreatief werken aan projecten. Dat kan je ook inzetten in relatie met klanten/gebruikers.

Wat levert de workshop op?

>   De medewerkers geven aan onder welke voorwaarden zij het meest effectief kunnen werken en denken creatief mee over effectieve organisatie en adequate en prettige communicatie binnen de gestelde randvoorwaarden van de organisatie.

>   De medewerkers stellen zich ondernemend en verantwoordelijk op in hun werk en zijn gemotiveerd om samen kwalitatief goed werk leveren.

>   Er komt een win-win plan op tafel dat gedragen wordt waarin je je als teamleider niet druk hoeft te maken over het proces en passende aansprekende werkvormen.

Heb je interesse om dit als teamleider met je team aan te gaan? Neem svp contact op en we bepalen welke vragen over het nieuwe werken jullie als uitgangspunt willen nemen.

Heb je nog vragen? Stuur even een mailtje of we spreken af om vrijblijvend te bellen.

mastermind groep

 

Begeleiding 

Mirjam van Zweeden

Krokuscreatie