Menu

En de naam is krokuscreatie

Nee, het gaat niet om bloembollenhandel of een kunstgalerie. Krokuscreatie staat voor creatieve ontmoetingen in teamwork en coaching. Een aansprekende naam waarin het voorjaar zit.

Nee, het gaat niet om bloembollenhandel of een kunstgalerie.
Krokuscreatie staat voor creatieve ontmoetingen in teamwork en coaching. Een aansprekende naam waarin het voorjaar zit. Het seizoen waarin opkomt en zich ontvouwt wat in de grond al aanwezig is. Talenten die je in potentie hebt tot expressie brengen als de tijd rijp is, als de omstandigheden gunstig zijn. Het klimaat wordt vriendelijker; de zon wint aan kracht, de wortels hebben genoeg water om de bol te laten groeien en uit te botten. Op de website is het groene vlak het symbool voor een speelveld waarop je elkaar op creatieve wijze kan ontmoeten, waarop je samen mogelijkheden kunt verkennen om dingen soepeler, beter te laten lopen. Het veld komt tot bloei door kruisbestuiving van ideeën, ieders insteek, professionaliteit en kwaliteiten. De naam heeft voor mij haar wortels in mijn kindertijd. Mijn moeder noemde mij krokus. In mijn poëziealbum schrijft zij op de eerste bladzijde:
‘Hokus pokus kleine krokus pilatus pas, ik wou dat Mirjam een feetje was een feetje dat grapjes toveren kon en blijdschap en vrolijke gezichten dat veel kon geven wat zou ze dan gelukkig leven’

Ik weet inmiddels dat ik niet zomaar in mijn eentje de wereld kan omtoveren zoals ik wens. Mijn speurtochten als meisje naar dat ene stokje met toverkracht tussen alle takjes en steentjes langs de stoeprand waren tevergeefs. Maar samen kunnen we het wel, want creëren, in harmonie met onze natuur, is toch een vorm van toveren?!

Met dank aan degenen die mee hebben geholpen om de doorstart met Krokuscreatie mogelijk te maken: de mensen van Stip grafische vormgeving, WP Kruseman, Gemma de Graauw en Ria Veldhuizen, Anna Schröder, Marijke Gast en last but not least Alex Leupen.